Basis voetreflex behandeling

Voetreflex komt uit India, China en Egypte. Ongeveer 5000 jaar was daar een behandeling door middel van drukpunten bekend.

De voeten zijn een afspiegeling van ons lichaam. Alle organen en functies zijn op de voeten terug te vinden. Een reflexzone staat in relatie met een orgaan of lichaamsdeel. De rechtervoet correspondeert met het rechterlichaamsdeel en de linkervoet met het linkerlichaamsdeel. Door het masseren van de reflexzones kunnen de aanwezige spanningen en blokkades ontdekt en weggenomen worden, waardoor het lichaam zelf weer in balans kan komen.

Het  kán verlichting brengen bij de volgende klachten:

hoofpijn en migraine –  nek-rug-schouderklachten –  spier en gewrichtsklachten –  burn out –  spijsverteringsklachten –  vermoeidheid –  slaapstoornissen –  ademhalingsproblemen –  hormonale klachten –  menstruatieklachten –  overgangsklachten –  overgewicht

Bij een voetreflex massage wordt er nooit alleen gekeken naar de klacht maar ook naar de totale mens en welzijn. Door allerlei verschillende oorzaken, zoals stress, voeding maar ook verkeerde houding kan er een blokkade optreden, waardoor er klachten ontstaan. Het doel van de behandeling is deze harmonie te herstellen.

 

 

Volg mij op Twitter

Categorieën