Gelnagels

Ik werk met het O.P.I. Axxium gelsysteem, om nagels te verlengen gebruik ik een tip of sjabloon.

Er gaan verschillende lagen gel over de natuurlijke nagel, sjabloon of tip heen. De eerste laag bestaat uit een bonding gel, deze zorgt voor een goede hechting. Daarover heen kunnen verschillende gels gebruikt worden. U kunt kiezen uit de sculpture gels die heb je in: Clear, Soft pink en Soft white. Of de Clear Overlay gel, dit is een transparante gel. Deze kan echter niet over een sjabloon worden gebruikt.

En de finishing touch is de No-Cleanse UV Top Sealer, dit is een hoogglanzende laag die het kunstwerk af maakt.

Enkele eigenschappen van Axxium gels zijn:

  • vloeien mooi uit
  • flexibel
  • geen vergeling
  • geurloos

Na elke aangebrachte laag, gaat de gel onder een UV lamp, de lamp hardt de gel uit.

Bij een French Manicure look wordt er een witte rand op de nagel gebracht, dit kan een Soft white gel zijn of de White overlay gel.

Opvullen met Axxium gel

Doordat de natuurlijke nagel groeit, ontstaat er na verloop van tijd een uitgroei (gleufje) tussen de nagelriem en de aangebrachte gelnagel. Dit komt doordat de op de nagel aangebrachte gel mee ‘schuift’ met de natuurlijke nagel. Het opvullen van deze uitgroei moet elke 3 tot 5 weken gebeuren. Dit is afhankelijk van de snelheid van de groei, de gezondheid van de natuurlijke nagel, de lengte van het kunstsysteem en de werkzaamheden/hobby’s van de klant. Daarnaast is opvullen natuurlijk ook vanuit een esthetisch oogpunt van belang.

 

 

Volg mij op Twitter

Categorieën